Pri nas letos prav nesramno slastno  diši po 30-ki.

To smo mi, Mavrovi.  Marinka (v sredini), Miha (levo) in Jaka Maver (desno).  Na fotografiji manjka naša poskočna Beti. Ko jo ujamemo, jo na fotografijo prilepimo, da bo z nami v najboljši družbi. 🙂

Družinsko podjetje Maver letos praznuje 30-letnico delovanja. Nekateri med vami se zagotovo še spominjate njihovih prvih poslovnih korakov, ko sta leta 1991 Alojz in Marinka Maver v Stični odprla manjšo trgovino z mesnico in dnevnim barom. Danes pa poslujejo s 40 zaposlenimi na štirih izbranih lokacijah s prostornimi trgovinami s sodobnimi mesnicami. Ob jubileju so predstavili novo grafično podobo svoje lastne blagovne znamke s 30 izdelki in novim imenom Mesnine Maver.

Družinsko podjetje poleg mame Marinke, ki je svoje trgovske veščine vse do odločitve za samostojno poslovno pot kalila kot prodajalka in poslovodkinja v prodajalni večjega trgovskega sistema v Ivančni Gorici, predstavljajo še hči Beti ter sinova Miha in Jaka. Očeta Alojza žal ni več med njimi, se pa v podjetju zelo močno čuti njegova poslovna vizija. Bil je pravzaprav edini šolan mesar v družini, ki je dolga leta nabiral izkušnje v klavnici in mesni predelovalnici v Stični, ki je bila ena večjih obratov v SFRJ.

Eden najpomembnejših predelovalnih strojev, ki so ga kupili in postavili daljnega leta 1995 deluje enako dobro še danes. Takrat je predstavljal pravo revolucijo v učinkovitosti, saj je v dveh minutah zmlel takšno količino mesa, kot so jo prej v štirih urah na manjšem ročnem stroju. Zadnja posodobitev v predelovalnici je bil nakup avtomatske vakuumske polnilnice leta 2008.

Pomemben korak v smeri širitve uspešnega družinskega podjetja je predstavljala želja in odločitev Alojza in Marinke, da postavita nov objekt za predelavo mesa, ki je bil leta 2000 tudi uresničen in je takrat predstavljal najsodobnejši predelovalni obrat v regiji. Leta 2003 je sledilo odprtje lastne trgovine v Ljubljani, nato pa odkup trgovine Vele v Stični. Pred dvema letoma je ta lokacija doživela temeljito preobrazbo v sodobno in prijetno trgovino.

Podjetje se je razširilo še z lastno trgovino v Grosupljem, s prevzemom podjetja Ponovka d.o.o. pa tudi v Višnjo Goro in Šmarje Sap. Vse trgovine delujejo v franšiznem sistemu Tuš podjetja Engrotuš, ki zagotavljajo ugodne cene, redno atraktivno akcijsko ponudbo ter utečeno nabavno verigo in logistiko. Sami v vseh teh trgovinah skrbijo za oddelke mesnic, ki postajajo vse bolj pomemben del ponudbe svežega, predelanega in tudi že pripravljenega oziroma pečenega mesa in mesnih izdelkov. V teh zimskih časih boste lahko skrajšali svoje domače kuharske podvige tudi z nakupom pečenih krvavic in večkrat nagrajenih pečenic, ki jih pripravljajo po starih, tradicionalnih recepturah brez umetnih dodatkov.

Skozi leta so v podjetju Mesarstvo Maver skozi praktično usposabljanje na delovnem mestu izučili tudi veliko res dobrih mesarjev. Mavri pravijo, da je od družinskih članov strojnik Miha najbolj “našpičil” svoje senzorične sposobnosti za odlične okuse in vonjave lastnih izdelkov. Beti je prevzela vodenje proizvodnje, ekonomist Jaka pa predstavlja poslovnega direktorja družbe. Mamo Marinko lahko srečamo za blagajno v Stiški poslovalnici, seveda pa je njena naloga, da je še vedno pripravljena naviti ušesa svojim odraslim otrokom, če bi poskušali skreniti poslovno krmilo preveč stran od vizije, ki sta jo postavila skupaj s pokojnim Alojzem.

V prihodnosti načrtujejo še precej novosti, s katerimi se prilagajajo vse višjim pričakovanjem in zahtevam sodobnih kupcev. Najprej bomo v njihovih poslovalnicah srečali predpakirano sveže meso in pred-narezane delikatesne mesnine, ki se bodo iz mesnice preselili na samopostrežni oddelek.

 Besedilo in foto: Franc Fritz Murgelj

 

Prispevek o 30-i letnici delovanja podjetja Mesarstvo Maver d.o.o. je bil objavljen v časopisu Klasje in ga objavljamo na tej spletni strani z dovoljenjem uredništva. 

NAGRADNA IGRA

Spremljajte nas, najbolje, da na našo FB stran pokukate vsaj enkrat na dan. 😉 Pripravljamo vam lepa presenečanja. 🤗 Paznujte z nami. 💃

Pravila nagradne igre >

Kontakt

14 + 7 =

Mesarstvo Maver d.o.o.

Stična 85A, 1295 Ivančna Gorica
Telefon: 01/ 786 14 72, Faks: 01/ 786 20 95

 

Poslovalnice

Stična telefon: 01/ 786 94 02
Višnja Gora telefon: 01/ 788 77 70
Grosuplje telefon: 01/ 786 14 72
Šmarje Sap telefon: 01/ 788 77 77